نکات تغذیهای کاربردی در طول سفر های تابستانی
نکات تغذیهای کاربردی در طول سفر های تابستانی
با شروع فصل تابستان و همزمان با تعطیلی مدارس افراد زیادی به مسافرت میروند؛ با رعایت نکات تغذیهای و بهداشتی در طول این سفرها میتوان سفری لذتبخش و بهدور از انواع بیماریها تجربه کرد.
مطلب مرتبط: باورهای غذایی نادرست درباره تغذیه سالم که بین مردم رواج پیدا کرده است
برای داشتن سفری سالم و بهدور از بیماریها، رعایت نکات تغذیهای زیر توصیه می شود:
1. از خوردن غذاهای چرب بپرهیزید؛
قبل از سفر از خوردن غذاهای چرب و سنگین خودداری کنید زیرا این غذاها میتوانند باعث دلپیچه و حالت تهوع در طول سفر شوند.
2. شستوشو در آب رودخانهها ممنوع!
از شستن میوهها و ظروف غذا در آب رودخانهها خودداری کنید زیرا این آبها میتوانند آلوده به انواع میکروبها و انگلها باشند.
3. غذاها را قبل از مصرف تا حد داغشدن حرارت دهید؛
قیل ار خوردن غذا آن را حتما گرم کنید؛ غذاهای داغ را نمیتوان بیشتر از یک ساعت نگهداری کرد؛ گرم کردن غذاها، بهطوری که گرما به تمام نقاط آن برسد و داغ شود، میتواند سبب از بین رفتن میکروبهای بیماریزا شود.
4. میوه و سبزی را جایگزین تنقلات کنید؛
بهجای تنقلاتی مانند چیپس و پفک، بیسکوئیتها و کیکهای شکلاتی پرکالری، میتوانید از میوهها و سبزیهای تازه استفاده کنید.
5. غذاهای مناسب برای سفر انتخاب کنید؛
نوع غذاها در طول سفر بسیار اهمیت دارد؛ غذاهایی با رطوبت بالا، محل مناسبی برای رشد میکروبها هستند بنابراین در طول سفر از غذاهای نیمهمرطوب مانند عدسپلو، لوبیاپلو استفاده کنید؛ لبنیات و فرآوردههای گوشتی دارای رطوبت بیشتری هستند و فسادپذیری بالایی دارند.
6. آب بنوشید؛
در طول سفر نوشیدن آب را فراموش نکنید چرا که بیتحرکی و نشستن طولانی در اتومبیل میتواند سبب بروز یبوست شود، اگرچه نوشیدن چای میتواند سبب رفع حس تشنگی شود اما چای بهدلیل خاصیت ادرارآوری که دارد میتواند باعث دهیدراته شدن (کمآبی) بدن شود.
7. خوراکیهای سالم بخورید؛
اگرچه خوردن مواد غذایی نظیرسوسیس و کالباس در سفر خیلی راحت و در دسترس است اما بهدلیل شرایط نگهداری این مواد و قابلیت فسادپذیری بالایی که دارند، خوردن آنها را در طول سفر توصیه نمی شود. از خوردن میانوعدههای بینراهی ناسالم مانند لواشکهای محلی، سمبوسه، پیراشکی و فلافلها بهدلیل نبودن نظارت بهداشتی بر آنها خودداری کنید.
8. غذاهای محلی؛
در سفر به مناطق محلی و روستایی، از خوردن شیر تازه دوشیدهشده از دام یا بستنی و پنیرهای محلی بپرهیزید؛ محلی بودن یک غذا دلیل برخوب و سالم بودن آن نیست زیرا لبنیات محلی ممکن است حامل ویروس برخی بیماریها نظیر تب مالت باشند. در مناطقی که دسترسی به آب سالم وجود ندارد حتماً از آب جوشیده شده استفاده کنید؛ از خریداری مواد غذایی کنار جاده خودداری کنید زیرا این مواد غذایی معمولاً مدت زیادی دور از شرایط مناسب و یخچال نگهداری میشوند.
9. قارچهای سمی، تهدید جدی برای سلامت؛
چنانچه به مناطق کوهستانی سفر میکنید از خوردن قارچهای کوهی بهطور جدی بپرهیزید چرا که این قارچها میتوانند دارای سموم خطرناکی باشند که سبب مسمومیت و حتی مرگ می شوند.
10. لیموترش فراموش نشود؛
خوردن لیمو ترش تازه همراه با غذا فراموش نشود؛ لیموترش نقش ویژه ای در از بین بردن میکروبهای مواد غذایی دارد.