آیا می توان به سس های رژیمی یا کم چرب اعتماد کرد؟
آیا می توان به سس های رژیمی یا کم چرب اعتماد کرد؟
تا قبل از این که سس های رژیمی یا کم چرب روانه بازار شود، بیشتر افرادی که پرهیزغذایی داشتند به توصیه متخصصان، سس مایونز را با ماست مخلوط و به میزان دلخواه مصرف می کردند، تا این که انواع سس سالاد و مایونز رژیمی به بازار آمد. اما شاید این سوال پیش آید که این سس ها چه تفاوتی با هم دارد؟ و اینکه آیا می توان به این سس ها اعتماد کرد؟ در ادامه با ما همراه باشید…
مطلب مرتبط: نکاتی ساده برای خوردن غذای سالم و رژیمی در رستوران
سس های رژیمی یا کم چرب
با گذشت زمان و پیشرفت صنایع غذایی یک سری از محصولاتی را که در گذشته تصور تولید آن وجود نداشت هم اکنون امکانپذیر شده است. به طور معمول سسهای مایونز از ترکیب روغن، زرده تخممرغ، سرکه، آبلیمو، مواد نگهدارنده و برخی چاشنیهای دیگر تهیه میشود.
جالب اینجاست که در سس های کمچرب، آب جایگزین 30 تا 40 درصد روغن این سس ها شده و برای جلوگیری از دو قسمتی شدن محصول از امولسیفایر استفاده میشود. امولسیفایرها به دو مایع همچون آب و روغن که در حالت عادی قابل ترکیب شدن نیستند، قابلیت اختلاط داده و آب و چربی را در کنار هم نگه میدارد.
برای پایداری بهتر امولسیفایر بهخصوص در انواعی که تخممرغ از فرمولاسیون محصول حذف شده از سایر جایگزین های چربی که بر پایه کربوهیدرات و پروتئین هستند، همچون نشاسته اصلاح شده، سلولز، صمغ خوراکی، ژلاتین، پکتین و سویا استفاده میشود. وجود چنین ترکیباتی سبب قوام و خامهای شدن سسهای رژیمی می شود که در مقایسه با سس های پرچرب میتوانند کاهش دهنده کالری محصول و در انواع بدون تخممرغ فاقد کلسترول باشند.
سس های تهیه شده از ماست هم گزینه مناسب دیگری جهت کاهش کالری دریافتی محسوب میشوند. در چنین سس هایی 50 درصد محصول ماست کمچرب و نیم دیگر آن سس مایونز است. البته افراط در مصرف سس های رژیمی هم میتواند تهدید کننده سلامت باشد. با استفاده از محصولات رژیمی میتوانیم ریسک ابتلا به بیماریهای زمینهای و غیرواگیر -که گاهی تا آخر عمر سلامت ما را به خطر می اندازند، کاهش دهیم.