تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش علائم بیماری پارکینسون
تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در کاهش علائم بیماری پارکینسون
نتایج مطالعات نشان می دهد افرادی که تغذیه سالم دارند کمتر با احتمال ابتلا به مجموعه علائم منتهی به بیماری پارکینسون روبرو هستند. محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی میکنند در مقایسه با افرادی که رژیم غذایی شان سرشار از گوشت و سیب زمینی است یک سوم کمتر با احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون روبرو هستند.
علائم بیماری پارکینسون چندین سال قبل از آشکار شدن بیماری پدیدار میشوند. این علائم شامل یبوست، افسردگی، درد بدن، کاهش بویایی، خواب آلودگی در روز، و مشکل در تشخیص رنگها هستند.
بیماری پارکینسون ناشی از تشکیل پروتئینی موسوم به آلفا سینوسلین در مغز است. به مرور زمان، مغز سلولهای تولیدکننده دوپامین را از دست میدهد. دوپامین ماده شیمیایی ای است که به تنظیم حرکت و واکنشهای هیجانی کمک میکند.
علائم آشکار پارکینسون مربوط به حرکات است که شامل لرزش، اندامهای سفت و مشکلات هماهنگی در حرکات بدن، میشود اما تأثیرات گستردهتری دارد و شامل افسردگی، تحریک پذیری و مشکل در حافظه و مهارتهای فکری هم است.
محققان معقدند رژیم غذایی سالم با کاهش التهاب در بدن نقش حفاظتی دارد و شواهد اولیه حاکی از آن است که پروتئین آلفا سینوسلین ابتدا در رودهها تکثیر میشود.
“سامانتا مولزبری”، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره میگوید: «این امکان وجود دارد که رژیم غذایی میتواند بر روند ایجاد بیماری پارکینسون تأثیر گذارد.»