آیا مصرف تخم مرغ سبب کاهش وزن می شود؟
آیا مصرف تخم مرغ سبب کاهش وزن می شود؟
تخممرغ در یک رژیم غذایی متعادل میتواند فواید بسیاری برای مصرف کنندگان داشته باشد. برخی شواهد نشان میدهد که مصرف تخم مرغ ممکن است به روند کاهش وزن کمک کند. بنابراین، در این مقاله میخواهیم به این موضوع بپردازیم.
مصرف تخم مرغ چگونه به کاهش وزن کمک می کند؟
1. تخم مرغ سرشار از مواد مغذی بوده و کالری کمی دارد.
یک عدد تخممرغ بزرگ آبپز شده حاوی 78 کیلوکالری انرژی بوده و دارای مواد مغذی زیر می باشد:
- لوتئین و زآگزانتین که خاصیت آنتیاکسیدانی داشته و به حفظ سلامت چشمها کمک میکنند.
- ویتامین D که در حفظ سلامت استخوان و عملکرد سیستم ایمنی بدن تاثیرگذار است.
- کولین که سبب تقویت متابولیسم (سوخت و ساز) شده و به تکامل مغز جنین کمک میکند.
البته باید توجه داشته باشید که اگر برای پخت این ماده غذایی از روغن یا کره استفاده کنید میزان چربی و کالری آن را افزایش داده اید. به عنوان مثال، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون حاوی 119 کیلوکالری انرژی است.
2. تخم مرغ غنی از پروتئین است.
کارشناسان معتقدند اثر لاغر کنندگی تخم مرغ به خاطر وجود مقادیر بالای پروتئین در ترکیب آن است که باعث ایجاد حس سیری به مدت طولانی میشود. خوردن تخم مرغ در وعده صبحانه سبب می شود کالری دریافتی فرد در ساعات باقیمانده روز کاهش یابد. یک عدد تخممرغ بزرگ حاوی حدود 6 گرم پروتئین است.
3. تخم مرغ به تقویت متابولیسم کمک میکند.
مصرف مواد غذایی با پروتئین بالا از طریق فرآیندی به نام “اثر گرمازایی غذا” سرعت متابولیسم را افزایش میدهد. کربوهیدرات ها و چربی ها نیز سبب افزایش سرعت متابولیسم می شوند، اما اثر آنها از پروتئین کمتر است.
چه زمانی تخممرغ بخوریم؟
به نظر میرسد که مصرف تخم مرغ در وعده صبحانه، برای کاهش وزن مفیدتر باشد. زیرا میزان کالری دریافتی فرد را در ساعات باقیمانده روز کاهش میدهد. در مطالعه منتشر شده در سال 2013 شرکت کنندگانی که برای صبحانه تخممرغ مصرف کرده بودند بیشتر احساس سیری کرده و اشتهای کمتری در وعده ناهار داشتند.
مصرف چه تعداد تخممرغ مجاز است؟
در گذشته توصیه می شد که مصرف تخم مرغ محدود شود. اما امروزه مطالعات جدید نشان میدهد که مصرف یک عدد تخممرغ در روز میتواند ریسک بیماری قلبی و سکته مغزی را کاهش دهد. بنابراین پژوهش های جدید نشان میدهد که در اغلب افراد مصرف تعداد متوسط تخممرغ در یک رژیم غذایی متعادل و مناسب برای سلامتی مفید است. البته باید توجه داشت که نباید برای پخت این ماده غذایی از روغن یا کره استفاده کرد.