کدام مواد غذایی نباید در مایکروفر قرار گیرد؟
کدام مواد غذایی نباید در مایکروفر قرار گیرد؟
چند سالی است که احتمال کمی وجود دارد وقتی وارد آشپزخانه ای می شوید با وسیله ای به نام مایکروفر یا ماکروفر مواجه نشوید. این دستگاه جزو بهترین وسیله ها برای خانم های شاغل شده که با کمبود وقت برای آشپزی مواجهند و به روند آشپزی سرعت می بخشد. اگر شما هم از این وسیله در آشپزخانه خود استفاده می کنید بهتر است بدانید که کدام مواد غذایی نباید در مایکروفر قرار گیرد؟ با ما همراه باشید…
1) آب:
زمانی که یک لیوان آب را در مایکروفر قرار میدهید هنگامی که زمان طولانی شود، آب سریع به نقطه جوش رسیده و به بخار تبدیل شده و از لیوان به بیرون پاشیده میشود. پس اگر قصد گرم کردن آب با این روش را دارید، فقط چند ثانیه به آن زمان دهید یا یک قاشق چوبی در لیوان آب بگذارید.
2) کره یا روغن:
اگر انتظار دارید روغن زیتون در مایکروفر گرم یا کره یخزده، ذوب شود سخت در اشتباهید. روغن آب ندارد و نباید انتظار داشت تحت امواج مایکروفر گرم شود. کره دارای مقداری آب است، اما در کره یخزده آب به صورت کریستال یخ در آمده که در یک شبکه چربی محاصره شده است. پس عملا امکان حرکت و برخورد مولکولهای آب با یکدیگر وجود ندارد.
3) تخممرغ:
گذاشتن تخممرغ با پوسته در داخل آون مایکروفر نتیجهای جز زیاد شدن زحمت شما برای تمیز کردن آن ندارد. اگر تصور میکنید با قرار دادن تخممرغ در آب و گذاشتن آن در مایکروفر سریع میتوانید آن را آبپز کنید، سخت در اشتباهید. تخممرغ دارای مقادیر زیادی آب است و هنگامی که تحت امواج قرار میگیرد، آب موجود در آن سریع گرم شده و به حالت جوش و بخار میرسد و پوسته آن منفجر و محتویات آن در سراسر مایکروفر پخش میشود.
4) شیر مادر یا غذای کودک:
مایکروفر هیچگاه ابزار مناسبی برای خروج از انجماد و گرم کردن شیر مادر نیست. هنگامی که شیر مادر را در آون قرار می دهید، نقاط داغی در شیر ایجاد میشود به عبارتی دمای تمام نقاط شیر به طور یکنواخت افزایش نمییابد. در نتیجه ممکن است شما تصور کنید دمای شیر مناسب است، اما در مقابل این نقاط داغ سبب سوختن دهان نوزاد شما میشود. همچنین این نقاط داغ باعث آسیب به پروتئینها و برخی مواد مغذی دیگر نظیر ویتامینها میشود.
5) گوشتهای عملآوری شده:
گرم کردن گوشتهای عملآوری شده نظیر بیکن و سوسیسها در مایکروفر با اکسیداسیون کلسترول موجود در آنها همراه است. اکسیداسیون کلسترول سبب ایجاد ترکیباتی به مراتب خطرناکتر از خود کلسترول می شود.
6) فلفلهای تند:
زمانی که فلفل تند در مایکروفر قرار میگیرد، ترکیبات عامل طعم تند آن سریع تبخیر شده و سبب سوزش چشم و در صورت خوردن سوختن گلوی شما میشود.
مطلب مرتبط: فلفل چیلی و کمک برای کاهش وزن افراد مبتلا به چاقی