۷ ماده غذایی که سلامت رودهها را تحت تاثیر قرار می دهد
۷ ماده غذایی که سلامت رودهها را تحت تاثیر قرار می دهد
باکتریهای مفید موجود در رودههای شما برای هضم موثر و مسئول تجزیه مواد غذایی خاصی هستند که بدن شما نمیتواند به تنهایی آنها را هضم کند. این باکتریها همچنین سبب تقویت انرژی و سیستم ایمنی بدن شما میشوند. مشکل اینجاست که گاهی اوقات عادات بد غذایی میتواند عملکرد این باکتریها را دچار مشکل کرده و کیفیت زندگی شما را کاهش دهد. در این مقاله به 7 ماده غذایی که سلامت رودهها را تحت تاثیر قرار می دهد اشاره شده است.
خطرناکترین غذاها که تعادل باکتریهای روده را بهم زده و سلامت این عضو بدن را تحت تاثیر قرار می دهند از این قرارند:
دانههای با گلوتن بالا:
اگرچه فیبر موجود در دانهها عملکرد روده را بهبود میبخشد، گلوتن دانههای تصفیه شده میتواند مسبب برخی مشکلات گوارشی باشد. گلوتن به طور صحیح هضم نشده یا متابولیزه نمیشود و در نتیجه عوارضی مانند آلرژی یا واکنشهای جانبی را به همراه دارد. مصرف بیش از حد گلوتن سبب افزایش سطح التهاب میشود و اگر این التهاب کنترل نشود، با بیماریهای خودایمنی مانند دیابت، آرتروز، آلزایمر، لوپوس، فیبرومیالژیا، ام اس و بیماری کرون همراه خواهد بود.
گوشت قرمز:
خوردن گوشت قرمز به طور منظم نه تنها خطر ابتلا به نقرس را افزایش میدهد، بلکه می تواند با افزایش التهاب در بدن، عملکرد رودهها را نیز مختل کند. گوشت قرمز در مقایسه با گوشت مرغ یا بوقلمون دیر هضم است و میتواند سبب التهاب شکم و نفخ شود. علاوه بر این گوشت قرمز میزان باکتریهای خوب روده را کاهش میدهد و خطر ابتلا به عفونت را بالا میبرد.
غذاهای سرخ شده:
این غذاها که بسیار خاصیت اعتیادآور دارند، در طولانی مدت منجر به اختلالات متابولیکی و مشکل اضافه وزن میشوند. در کوتاه مدت عارضه این نوع غذاها تحریک روده و افزایش اسید معده می باشد. همچنین مشکلاتی از قبیل ریفلاکس ایجاد میکنند. افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر، گاستریت و دیگر اختلالات گوارشی باید از این غذاها به شدت پرهیز کنند.
لبنیات:
در حالی که محصولات لبنی میتوانند مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را تامین کنند، افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، باید از مصرف آنها خودداری کنند. چربی، لاکتوز و سایر پروتئینهای لبنیات به طور مستقیم بر سلامت رودهها تاثیر میگذارند و میکروبیوم آنها را تغییر میدهند. لبنیات پرچرب همچنین سبب التهاب و سایر مشکلات گوارشی در بدن میشوند. افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باید نوع بدون لاکتوز و دارای پروبیوتیک این محصولات را انتخاب کنند.
غذاهای تند:
فلفل از جمله غذاهایی که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و از شما در برابر آسیبهای ناشی از رادیکال های آزاد محافظت میکند. با این حال مصرف بیش از حد غذاهای تند سبب التهاب جدی در پوشش معده و روده شما میشود و این روند برای افرادی که مشکلات گوارشی دارند خطرناک است. سوزش سر دل، ریفلاکس اسید و گاستریت از جمله علائم مصرف بیش از حد غذاهای تند است.
قهوه و نوشابه:
قهوه و سودا با افزایش ریفلاکس اسید معده و التهاب روده ارتباط دارند. این نوشیدنیها با مقادیر بالای شکر و مواد افزودنی، منجر به اسهال و دردهای شدید شکمی میشوند.
مواد غذایی کنسرو و فراوری شده:
آنچه صنعت تمایلی ندارد که مردم بدانند این است که مواد مغذی غذاهای کنسرو و فراوری شده بسیار کم هستند. در عوض این غذاها سرشار از مواد افزودنی هستند که سلامت روده را تحت تاثیر منفی قرار میدهند. مواد افزودنی این محصولات خطر ابتلا به بیماریهای متابولیک، سندرم روده تحریک پذیر و انواع مختلف سرطانها را افزایش می دهد.
مطلب مرتبط: افزودنی های غذایی و تاثیر آن بر باکتری های روده