دکتر رویا خادمیان

پزشک ، مشاور رژیم غذایی و ژنتیک

تاثیر نوشابه های گازدار بر سلامت استخوان ها

698110 122 - تاثیر نوشابه های گازدار بر سلامت استخوان ها

تاثیر نوشابه های گازدار بر سلامت استخوان ها

استئوپروز (پوکی استخوان) که مشخصه آن کاهش تراکم استخوان و وجود استخوان های ضعیف، نازک و شکننده است معمولاً در افراد سالمند اتفاق می افتد. هر چقدر تعداد سالمندان یک جامعه بیشتر باشد شیوع پوکی استخوان نیز در آن جامعه بیشتر خواهد بود. به همین دلیل توجه به سلامت استخوان ها در این گروه سنی از اهمیت زیادی برخوردار است.

استئوپروز هم در زنان و هم در مردان مشاهده می شود، اما شیوع آن در زنان بالاتر است. در حال حاضر، حدود ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند. با کاهش تراکم استخوان احتمال شکستن استخوان ها افزایش می یابد. آمارهای جهانی نشان می دهد در هر ۳ ثانیه ۱ مورد شکستگی به دلیل ابتلا به استئوپروز رخ می دهد.

اگرچه برخی از عوامل خطر ابتلا به استئوپروز مثل افزایش سن و جنسیت غیرقابل تغییر هستند، اما عادات مرتبط با سبک زندگی که در بروز این بیماری نقش دارند را می توان تغییر داد یا اصلاح کرد. به عنوان مثال، نوشیدن الکل و استفاده از سیگار، هر دو، خطر ابتلا به استئوپروز را افزایش می دهند. ولی رژیم غذایی مناسب و افزایش مصرف غذاهای سرشار از کلسیم در جلوگیری از این مشکل و حفظ سلامت استخوان ها موثرند.

مطلب مرتبط: نقش تغذیه در پیشگیری از پوکی استخوان یا استئوپروز

160861 - تاثیر نوشابه های گازدار بر سلامت استخوان ها

تاثیر نوشابه های گازدار بر سلامت استخوان ها

تعدادی از مطالعات قدیمی نشان داده اند که بین مصرف نوشیدنی های غیرالکلی و کاهش تراکم استخوان در دختران نوجوان و زنان جوان ارتباط وجود دارد. به منظور کسب نتایج بیشتر گروهی از محققان تصمیم گرفتند ارتباط بین مصرف نوشیدنی های غیرالکلی و تراکم استخوان در ستون فقرات و ران را در میان زنان یائسه مورد بررسی قرار دهند.

بررسی نتایج نشان داد همان طور که انتظار می رفت بین مصرف نوشابه های گازدار و شکستگی ناشی از پوکی استخوان ارتباط وجود دارد. در این مطالعه در زنانی که به طور میانگین حداقل ۱۴ سروینگ نوشابه در هفته مصرف می کردند در مقایسه با کسانی که نوشابه نمی خوردند احتمال شکستگی ران ۲۶ درصد بیشتر بود.

به گفته محققان افزودن قند به نوشیدنی ها بر روی تعادل کلسیم بدن تاثیر منفی دارد. از سوی دیگر، کربناسیون نوشیدنی ها و افزودن دی اکسید کربن به آن ها سبب تشکیل اسید کربنیک و احتمالاً تغییر اسیدیته معده و کاهش جذب مواد مغذی در دستگاه گوارش می شود.

برای بهرمندی از رژیم غذایی آنلاین دکتر رویا خادمیان بر روی لینک زیر کلیک کنید:

رژیم غذایی اینترنتی

مطالب مرتبط …




درباره دکتر رویا خادمیان

مشاوره ژنتیک و پیشگیری از بیماری های ارثی و عقب ماندگی های ذهنی و جسمی - مراقبت پوست و مو - آموزش تغذیه و کنترل و درمان بیماران دیابتی - کنترل سلامت قبل از بارداری ، حین بارداری و بعد از زایمان - بهداشت باروری و پیشگیری و درمان بیماری های زنان - پیشگیری و درمان بیماری های داخلی - درمان پرتوکاران

Aparat Facebook Instagram Telegram

با ما در ارتباط باشید

آدرس مطب : مشهد – بلوار معلم – بین معلم 6 و 8 – پلاک 130 طبقه دوم تلفن مطب : 36076521-051 / 09154554253
logo-samandehi