دکتر رویا خادمیان

پزشک ، مشاور رژیم غذایی و ژنتیک

پیشنهاد هایی برای جلوگیری از ریزه خوری در زمان های ماندن در خانه

1 - پیشنهاد هایی برای جلوگیری از ریزه خوری در زمان های ماندن در خانه

پیشنهاد هایی برای جلوگیری از ریزه خوری در زمان های ماندن در خانه

این روزها با ماندن در خانه، برای بسیاری از ما مشکل ریزه خوری هم شدت یافته است. با ماندن در خانه، چندین و چند بار به داخل آشپزخانه می رویم و در یخچال را باز می‌کنیم و هر بار هم با این‌که گرسنه نیستیم، چیزی بر می‌داریم و می‌خوریم. این کار به مرور سبب افزایش وزن شده و حتی بهداشت دهان و دندان ما را هم کاهش می دهد. اگر شما چنین دغدغه‌ای دارید، توصیه‌های زیر می تواند به شما کمک کند.

منظم غذا بخورید

ممکن است به دلیل تعطیل شدن مدارس و به هم خوردن برنامه‌های زندگی، این روزها نظم غذا خوردن در خانه شما به هم خورده باشد. توجه داشته باشید به‌هم‌ریختگی زمان غذا خوردن، می‌تواند به ریزه خوری بین وعده‌ها دامن بزند.پس سعی کنید تا حد ممکن سه وعده غذایی خود را منظم بخورید و البته هیچ کدام را حذف نکنید.

پروتئین صبحگاهی را جدی بگیرید

در وعده صبحانه سعی کنید پروتئین کافی بخورید. مصرف غذاهای دارای پروتئین در اول صبح کمک می‌کند تا احساس سیری طولانی تری داشته باشید و هوس ناخنک زدن به خوراکی‌ها کمتر به سراغ‌تان بیاید. پنیر و تخم‌مرغ دو منبع خوب برای پروتئین هستند.در کنار آن می‌توانید با شیر، جو دو سر و مغزهای مختلف، شِیک‌های مناسب برای صبحانه آماده کنید که هم سیرکننده هستند و هم پروتئین خوبی دارند.

ناهار را ترکیبی بخورید

در وعده ناهار سعی کنید ترکیبی از پروتئین، کربوهیدرات و چربی‌های سالم داشته باشید. پلوهای مخلوط یکی از گزینه‌های خوب در این زمینه می باشند.این غذاها می‌توانند برای مدتی طولانی‌تر شما را سیر نگه دارند.

آب کافی بنوشید

این روزها حواس‌تان به میزان آب مصرفی‌تان باشد. خوردن آب می‌تواند احساس گرسنگی کاذب در شما را کاهش دهد. هر زمان احساس کرده که با وجود این‌که تازه چیزی خورده‌اید، دوباره احساس گرسنگی می‌کنید، یک لیوان آب بخورید و 20 دقیقه صبر کنید.در بسیاری از اوقات بعد از این زمان، احساس گرسنگی فروکش می کند و تمایل به خوردن در شما کاهش می‌یابد.

دست‌هایتان را مشغول کنید

ریزه خوری گاهی نه به واسطه گرسنگی که به دلیل بیکاری دست‌ها اتفاق می‌افتد. نمونه بارز این وضعیت را می‌توانیم در زمان تماشای تلویزیون ببینیم. برای مقابله با این موضوع سعی کنید از دست‌هایتان را مشغول نگه دارید! بافتنی، قلاب‌بافی یا دیگر هنرهای دستی، روشی خوب برای مشغول نگه داشتن دست‌ها هستند.

خوردن بی فکر - پیشنهاد هایی برای جلوگیری از ریزه خوری در زمان های ماندن در خانه

برنامه غذایی بنویسید

اگر مشکل خرده‌خوری در خانه شما فراگیر شده است و فرزندان شما هم درگیرهستند، پیشنهاد ما استفاده از برنامه غذایی است. در ابتدای هر روز، برنامه غذایی روزانه تهیه کنید و مواردی که قرار است خورده شود (اعم از وعده‌های اصلی و میان‌وعده‌ها) را بنویسید. می‌توانید حتی از فرزند کوچک‌تان بخواهید تا تصویر خوراکی‌ها را هم بکشد.برنامه را روی در یخچال نصب و سعی کنید تا خانوادگی به آن پایبند باشید.

فیبر بیشتری بخورید

سعی کنید مصرف سبزیجات را به شکل‌های مختلف در طول روز افزایش دهید. سبزیجات فیبر بالایی دارند و همین سبب می‌شود احساس سیری طولانی تری داشته باشید. می‌توانید سبزیجات را آب‌پز و با کمی آب لیمو به عنوان میان‌وعده میل کنید. هویج و شلغم گزینه‌های خوبی برای این روش هستند. این دو مورد هم فیبر خوبی دارند و هم کالری بالایی ندارند.

فعالیت ورزشی را جدی بگیرید

شاید انجام ورزش در آپارتمان کار آسانی نباشد اما مطمئن باشید که غیرممکن نیست. ورزش به روش‌های مختلف می‌تواند مانع از ریزه خوری شود. وقتی افراد با انجام ورزش، توانایی جسمی خود را افزایش می‌دهند، آمادگی بیشتری برای مقاومت روانی در برابر وسوسه‌ها می یابند.

در عین حال ورزش می‌تواند اضطراب ما را کاهش دهد. هر چه ما آرامش بیشتری داشته باشیم، احتمال ریزه خوری در ما کاهش می‌یابد. ورزش سوخت و ساز بدن ما را هم تنظیم می کند و به این ترتیب تمایل ما به خوردن به صورت مکرر و خارج از برنامه را کاهش می دهد.

برای بهرمندی از رژیم غذایی آنلاین دکتر رویا خادمیان بر روی لینک زیر کلیک کنید:

رژیم غذایی آنلاین

مطالب مرتبط …




درباره دکتر رویا خادمیان

مشاوره ژنتیک و پیشگیری از بیماری های ارثی و عقب ماندگی های ذهنی و جسمی - مراقبت پوست و مو - آموزش تغذیه و کنترل و درمان بیماران دیابتی - کنترل سلامت قبل از بارداری ، حین بارداری و بعد از زایمان - بهداشت باروری و پیشگیری و درمان بیماری های زنان - پیشگیری و درمان بیماری های داخلی - درمان پرتوکاران

Aparat Facebook Instagram Telegram

با ما در ارتباط باشید

آدرس مطب : مشهد – بلوار معلم – بین معلم 6 و 8 – پلاک 130 طبقه دوم تلفن مطب : 36076521-051 / 09154554253
logo-samandehi