طرز تهیه فرنی رژیمی ؛ یه میان وعده سالم برای روزهای سرد زمستان
طرز تهیه فرنی رژیمی ؛ یه میان وعده سالم برای روزهای سرد زمستان
فرنی یک میان وعدهی سالم و خوشمزه برای روزهای سرد زمستان است. امروز میخواهیم طرز تهیه یک فرنی رژیمی خوشمزه را آموزش دهیم تا در این روزهای سرد از خوردن آن لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیه فرنی رژیمی
- آرد برنج :۲ و نیم فنجان
- آب سرد: ۳/۲ فنجان
- شیر پرچرب: ۷ فنجان
- شکر: ۱ فنجان
- گلاب: ۳ قاشق غذاخوری (میتوانید با ۱ قاشق چایخوری عصاره وانیل جایگزین کنید)
- پسته خلال شده برای تزئین: ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه فرنی رژیمی
۷ فنجان شیر را اندازه کنید.
۲ فنجان از این ۷ فنجان را در یک قابلمه نچسب با حرارت متوسط گرم کنید و حدود ۵ دقیقه روی شعله بگذارید. با یک لیسک شیر را هم بزنید.
سپس آرد برنج را با ۳/۲ آب سرد مخلوط کنید تا یک ترکیب نرم به دست آید.
شعله را کم و مخلوط آرد برنج را به شیر اضافه کنید. با حرکت مداوم هم بزنید تا زمانی که ترکیب غلیظ شود و قل بزند. حدود ۲ تا ۳ دقیقه این کار را ادامه دهید.
۱ فنجان شیر سرد را اضافه کنید و با حرکت آرام و مداوم ادامه دهید تا دوباره فرنی سفت شود و قل بزند. این کار را حدود ۷- ۱۰ دقیقه ادامه دهید.
چهارمین فنجان شیر را هم اضافه کرده و هم بزنید تا فرنی غلیظ شود اما قل نزند. شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را زیاد کنید.
۳ فنجان شیر سرد باقیمانده را هر بار یک فنجان اضافه کنید و قبل از اضافه کردن فنجان بعدی شیر، فرنی را هم بزنید تا با تشکیل حبابهای هوا غلیظ شود. برای جلوگیری از چسبیدن مواد به قابلمه، هم زدن را ادامه دهید.
بعد از غلیظ شدن آخرین فنجان شیر به آرامی اما به طور مداوم فرنی را هم بزنید.
این مخلوط حالت نرمی دارد که با سرد شدن سفت میشود.
فرنی را بلافاصله داخل ۷ تا کاسه بریزید. آن را با پسته خرد شده تزئئین کنید و حداقل ۲ تا ۳ ساعت بدون سرپوش داخل یخچال قرار دهید تا ببندد. کاسههای فرنی خنک شده را محکم با درپوش پلاستیکی بپوشانید. میتوانید تا ۳ روز کاسهها را در یخچال نگه دارید.
اطلاعات تغذیهای فرنی
اطلاعات تغذیهای زیر مربوط به یک کاسه از این دسر است و مقدار مواد ذکر شده برای ۶ وعده می باشد.
- کالری: 222
- پروتئین: 6.2 گرم
- کربوهیدرات: 28.3 گرم
- فیبر خوراکی: 2 گرم
- چربی: 9.9 گرم
نکاتی برای بهتر شدن فرنی
- اول شیر را اندازه بگیرید و طبق دستورالعمل آن را اضافه کنید.
- هر بار اجازه دهید فرنی غلیظ شود و قبل از اضافه کردن شیر صبر کنید تا حبابهای هوا از آن خارج شود.
- وقتی نشاسته را درون شیر میجوشانید، غلیظ میشود، اما برای اینکه یک فرنی نرم داشته باشید باید ظرفتان روی حرارت کم باشد.
- اگه شعله را برای پخت سریعتر فرنی زیاد کنید، سبب سوختن یا دونه دونه شدن فرنی میشود.
- آرد برنج به زمان نیاز دارد تا آرام در شیر، نرم شود و روی حرارت ملایم بپزد و بافت نرم و غلیظی ایجاد شود.
- بعد از شروع پخت فرنی، دائما هم بزنید تا بهم نچسبد.
- برای هم زدن فرنی از لیسک سیلیکونی استفاده کنید.
- فرنی را آرام هم بزنید و مواظب باشید که نسوزد.