پنیر سویا مفید برای سلامت قلب
پنیر سویا مفید برای سلامت قلب
مطالعه جدید نشان می دهد مصرف پنیر سویا و سایر موادخوراکی دارای میزان بالا ایزوفلاوون ها، خطر بیماری قلبی را کاهش داده و برای سلامت قلب مفید می باشد و این تاثیر در زنان بیشتر است.
دکتر «کی سان»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد، در این باره میگوید: «آزمایشات انسانی و مطالعات حیوانی در مورد تأثیر ایزوفلاوون ها (فیتواستروژن های گیاهی)، پنیر سویا و نشانگرهای ریسک بیماری قلبی عروقی نشاندهنده تأثیر مثبت آن است از اینرو افراد در معرض ریسک بالا ابتلا به بیماری قلبی باید به رژیم غذایی شأن اهمیت دهند.»
در این مطالعه، اطلاعات مربوط به بیش از ۲۰۰ هزار آمریکایی ثبت نام کرده در مطالعات طولانی مدت تغذیه و سلامت بررسی شد. همه افراد در شروع مطالعه فاقد سرطان و بیماری قلبی بودند.
محققان بعد از درنظرگرفتن فاکتورهای دیگر مرتبط با بیماری قلبی به این نتیجه رسیدند که مصرف پنیر سویا بیش از یک بار در هفته با کاهش ۱۸ درصدی ریسک بیماری قلبی در ارتباط است و مصرف کمتر از یک بار در ماه با کاهش ۱۲ درصدی آن مرتبط است.
کاهش ریسک بیماری قلبی مرتبط با مصرف منظم پنیر سویا عمدتاً در زنان قبل یا بعد از یائسگی مشاهده گردید.
سان در ادامه میافزاید: «پنیر سویا و سایر مواد خوراکی سرشار از فیتواستروژن های گیاهی از منابع عالی پروتئین و جایگزین خوبی برای پروتئینهای حیوانی هستند.»
سایر مواد خوراکی غنی از ایزوفلاوون ها شامل نخود، باقالی، پسته، بادام زمینی و سایر میوهها و مغزیجات آجیلی هستند.
به گفته سان، «شیرسویا عمدتاً فراوری شده و شیرین شده با مواد قندی هستند. از اینرو نتایج نشان میدهد هیچ رابطه قابل توجهی بین مصرف شیر سویا و کاهش ریسک بیماری قلبی وجود ندارد.»